Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trevande kärleksmöte

 

En hand möter en hand
hud mot hud
fingertopp mot fingertopp

Andas nära
ett finger smeker
söker sig in i möte

Känselreceptorer reagerar
söker närhet
mot annan hand

Smyger tag
landar pirrande lycklig
mot mjuk handflata

Två händer vilar i rörelse
älskar försiktigt
i varandras famn

 




Fri vers av drakbruden VIP
Läst 605 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-17 18:58



Bookmark and Share


    lory
vilken beskrivning av den första möte som etsar sig in i våra minnen för evigt..mästerligt

kram
2012-01-18

    ej medlem längre
Väldigt fin beskivning av det där första trevande, sökande och smygande kärleksmötet när allting fortfarande tycks obekant och man inte riktigt vet hur man ska bete sig eller hur man ens ska uttrycka sina känslor. Man famlar, man andas och man älskar, men vet inte om kärleken är besvarad, och till sist så kanske man vågar det hisnande steget att bara ta någons hand och känna fingertopparnas beröring. Vad kommer hon eller han att göra? Det finns något väldigt skirt, ursprungligt och oskuldsfullt i detta, något vackert, djupt och förälskat som kanske inte är alla förunnat, men som ändå är bland det finaste som man kan uppleva i livet. Det skapar minnen som stannar kvar, ungefär som den allra första kyssen eller som den första gången som man vågade öppna gläntan till sitt inre och för första gången säga till någon att "jag älskar dig" och mena det från djupet av sitt stormande tonårshjärta. Hand mot hand, hud mot hud och de pirrande mjuka handflatorna. Ja, det här känns verkligen kärleksfyllt och innerligt och rörelesfullt äkta. Det är ett mycket bra uttryck för den smått nervösa upplevelsen när man för en gångs skull vågar närma sig någon man älskar och till sin lycka finner att känslan faktiskt är besvarad.
2012-01-17
  > Nästa text
< Föregående

drakbruden
drakbruden VIP