Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förnyad och nyfrälst, var dag!

 Paulus skriver:
Därför skall ni sluta leva som förut;
ni skall lägga av er den gamla människan,
som går under, bedragen av sina begär.

 Se till att ni förnyas i ande och förstånd
och att ni klär er i den nya människan,
som har skapats efter Guds bild,
med den rättfärdighet och den helighet
som hör sanningen till.

---

Lägg av den gamla människan
och låt er förnyas
till den nya människan.

När Paulus säger förnyas, så innebär det en ständig process. Det måste ske på nytt och på nytt. Det ska vara en del av den dagliga rutinen. Annars förstenas man i den gamla människan.

Jag är frälst en gång för alla.
Detta är en farlig attityd att ha. Varje dag skulle behöva innebära en ny frälsningsupplevelse! Att vara förnyad är att komma Jesus närmare gång på gång.

 

Herre, du ser

om jag är förnyad eller ej.

Förnya mig till min inre människa

till en ny ande och ett nytt förstånd!

I Jesu namn, Amen!




Prosa av Seglaren
Läst 459 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-01-28 17:37



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Oändligt viktig sanning.
2012-01-29

  marie-helene
Amen så är det.. Frälsningen bygger ju på att man
helgas och det tar ett helt liv...Tack för nåden tänker
jag då...Fin text..
2012-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Seglaren
Seglaren