Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tysta vingslag

Ekande steg i natten
där i tröstlösa gränder
ljudet av dina steg
tystnar med vindarna

De far så ljudlöst bort
med stillsamma vingslag
likt drömlika chimärer
står minnena dock kvar

Det sjungs inga visor
melodierna saknar klang
och texternas inre väsen
har också svävat bort

På de ensammas estrad
finns inte någon kärlek
där syns ingen marknad
ty kärlek kan inte köpas

Minnena som står där
vid själens katakomber
är tysta som fjädrarna
kring rofågelns rörelse

I gryningen är rädslan
ensam där i gränden
men tårarna får sällskap
av regntunga droppa

Flyende steg i natten
kan inte vända åter
i ljudet av en rörelse
ser jag dig försvinna




Fri vers av ULJO
Läst 240 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-02-05 21:29



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket berörande och vackert skrivet
om det som vi har i vårt innersta rum
2012-02-06

  Eva Helene VIP
Vackert och berörande om ett inre landskap.
2012-02-06

  mare VIP
Fin vemodig dikt
2012-02-06

  alvan
Denna kändes så innerligt... Vackra ömma rader!
2012-02-06

    silencepainter
det här är vackert! speciellt: I gryningen är rädslan
ensam där i gränden. tack för fin läsning
2012-02-05

    ej medlem längre
En vacker text.
2012-02-05

  Anoo Niskanen VIP
En mycket vacker gestaltning av övergivenhet.
2012-02-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO