Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du som läsare må ursäkta jag inte kan allt om Allmänna arvsfonden på mina fyra fingrar... men det här är det svar jag uppgav till en poet här inne och tänkte kunde vara av rent allmänt intresse. För den som vill veta mera, kolla upp saken själv.


Något litet om brottsoffer






När en åtalad människa blir fälld för ett brott, som exempelvis kränkning, ärekränkning och så vidare.
Om straffet då helt eller delvis blir böter och den personen inte har varken pengar på banken eller en anställning, egen firma eller något värt att sälja som exempelvis sin bil, lägenhet et cetera.
Då får man ersättning från Allmänna arvsfonden istället.
Allmänna arvsfonden får sina medel delvis från folk som inte har några arvingar, då går den avlidnes pengar dit.
Sedan kan rätten få tilldelade pengar ur den för att ersätta brottsoffer.
Allmänheten kan dessutom söka pengar ur den fonden till olika behjärtansvärda projekt som gynnar samhället i stort eller någon utsatt grupp som exempelvis en förening eller ett förbund som har med handikappade att göra, som företräder handikappades intressen.
Exempelvis.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-05 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP