Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag väljer här att ta upp ett obehagligt tema som yppade sig för mig ett flertal gånger i min barndom. Att jag inte var nog aktsam om mina ägodelar och vad det kunde som leda till. Skäms faktiskt nu när jag betänker min hänsynslöshet.


Något litet om apelsiner och poesi






Jag vill tacka livet och snyter mig i näven
den jag annars knyter i fickan på rent trots.
Hade en gång en apelsin som var bara min
och den glömde jag bort.

Tänk dig bara något så förskräckligt.
Just frukt som är så nyttigt, dem skall man
ju ta vård om och inte bara lägga undan i
byrån tillsammans med dikter och annat skräp.

När man sedan av någon otydlig anledning
öppnar lådan igen, kanske för att se var lukten
kommer ifrån. Då har den, apelsinen, i ren
protest begått självförstöring och möglat.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-21 08:24



Bookmark and Share


  korpfjäder
De där gamla apelsinerna ja.
*gillar och ryser vid tanken på doften*
2012-04-21
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP