Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Liftaren (en novellide, för dig, att utveckla)






Det står en man vid vägen när det kommer en bil körande som plockar upp honom. I bilen sitter det två män och en kvinna. Liftaren ser så beskedlig ut att han verkar att be om ursäkt för att han finns. De behöver stanna över natten någonstans men känner inte till trakten. Då vägvisar den upplockade mannen dem till en övergiven stuga som folk på väg kan använda. Den är möblerad och det finns sängar att sova i samt saker i köket som går att använda. De tackar honom och har tillsammans en trevlig kväll. Nästa morgon söker liftaren upp en av männen och talar med förskräckt röst om att bilen och den andra mannen saknas. Men liftarens hjälp letar de igenom omgivningarna men ser inte ett spår av vare sig mannen eller bilen. De tillbringar dagen och natten i stugan och nästa morgon märker kvinnan att även liftaren har försvunnit. Den här gången letar de igenom huset och upptäcker då att den först försvunne ligger bunden och munkavlad i ett av de oanvända rummen. Nu förstår de att det är den beskedlige liftaren som står bakom. Med honom och bilen försvann också alla deras saker. Liftarens beskedliga uppsyn och beteende var bara förställning för att kunna uppträda som en ulv i fårakläder.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 2111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-17 08:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Nutids tempus blandas med dåtids, som i flera olika texter, även i utgivna böcker, vilket skapar spänning samt atmosfär...
2023-08-20
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP