Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Lite om hur man eliminerar fördomar...' av Peter Stjerngrim, inspirerade till kommentaren. Min egen uppfattning är inte densamma som P S, det vill jag lova. Vilket mest betyder att man kan ha olika uppfattningar utan att det blir ett brott.


Kritik på en text (778) Något litet om att ha en divergerande uppfattning






Om fördomar vet jag och det är
att innan man tagit reda på hur
saker är, förhåller sig, kan man
ha en uppfattning som sedan

möjligen kan korrigeras. Att ha
fördomar är alltså att 'döma före'
innan man vet. Att ha fördomar
är därför inte detsamma som

enfald, rasism eller liknande.
Det är mest okunskap, vilket
inte är ett brott i sig, mot vare sig
skrivna regler eller oskrivna.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-23 08:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP