Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett gott ljus bärs alltid vidare!

-När livet har börjat att vackla
och varken kropp eller själ
orkar med att det tackla, sa min man till mig
nå´n vecka innan han dog, då är det lika bra
att jag på direkten fäller ner min fackla!

-Men hur skall det gå för dig då, sa han till mig,
nu blir ju du ensam kvar att svårigheterna mackla...

-What, sa jag, den är ju ledig nu. Så jag tar till mig den du!
Och fortsätter Din "drive" mot oförrätter. Så kampen går ju
bara vidare Du och rakt fram utan några reträtter!

-Va´då, sa han, är ledig?

-Din fackla!





Fri vers (Fri form) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-20 17:06



Bookmark and Share


  ULJO
Mycket träffsäkert och genialt skrivet.
2012-05-21

  Eva Helene VIP
Javisst, en angelägen uppgift. Lycka till!
2012-05-21

    ADI Nehlin
fin, fin..låt den facklan brinna!
2012-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt