Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tror de att de äger världen...

Jag åkte tåg från Malmö igår skulle
åka norrut. På tåget var det otroligt
mycket folk och fler ville hela tiden in.
Inte en sittplats var ledig. Folk stod i
gångarna, som packade sillar.

Så skrek nå´n till längre bort i vagnen.
Något hade hänt! Det blev rörelse ibland
folk. De stående blev färre. Knepigt sa vi
alla som såg hur de stående bara försvann...

Vi fattade ingenting. Då upptäckte vi att
datanördar satt på sittplasen längst ut
mot gången, på sittplatsen innanför
hade de satt sin dator och kopplat
upp den...

Men de fick hoppa in till fönsterplatsen
och då blev ju deras plats ledig för en
stående att sätta sig ner...






Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-29 11:28



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag har sett att utmattade väskor och kassar behövt sitta bredvid sina mattar och hussar och det har varit så de senaste åren, men även min mamma och pappa såg dem behöva platsen bättre än andra vuxna så det måste ha hållit på ett tag, oskicket att inte tänka på medmänniskor utan mera på döda ting. Det där ser man också på bänkar som inte är fastskruvade i bussar och tåg. De kan vara utplacerade i den mer orörliga verkligheten också. Tyvärr tror jag det är en trend som är här för att stanna oavsett vilken regering vi har, för det är de mer oskrivna reglerna som gäller oavsett vilka som sitter och sover i riksdagen. Att barn ockuperar platserna bredvid vuxna beror på att de måste passa på att sitta medan de är unga så den orkar stå när de blir äldre* *Det där sista är en parafras på ett citat av Tove Jansson, hon som är mamma till böckerna om Mumintrollen.
2012-07-01

    Pulvermos
Känner igen dilemmat.
Förr var det en nöje och avkoppling att åka tåg.
Men den nya ungdomen, de som tror sig vara fria, de kör sina ljudmaskiner helt obekymrade av att de stör andra som kanske föredrar lite tystnad.
Antingen spelar de (dålig) musik med sina nallar. Eller kollar än sämre klipp på Tuben. Eller ser på någon film vars innehål inte ens är värt att tänka på.
De nya Moderaterna breder minsann ut sig.
Men tro mig. Klockan klämtar för nyliberalism, hänsynslöshet, kapitalistisk frihet och annat trams.
:-)
2012-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt