Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror de att de äger världen...' av Ewa-Britt Nilson, inspirerade till kommentaren. Hennes text beskriver hur unga på tåg låter datorn få ha sin egen plats vid fönstret i tåget, till förmån för att fler pendlare då får njuta av att stå mesta resan.


Kritik på en text (805) Tänk att folk, unga tar sådan plats... sådana friheter...






Jag har sett att utmattade väskor
och kassar behövt sitta bredvid sina
mattar och hussar och det har varit
så de senaste åren, men även min

mamma och pappa såg dem behöva
platsen bättre än andra vuxna så det
måste ha hållit på ett tag, oskicket
att inte tänka på medmänniskor utan

mera på döda ting. Det där ser man
också på bänkar som inte är fast
skruvade i bussar och tåg. De kan
vara utplacerade i den mer orörliga

verkligheten också. Tyvärr tror jag
det är en trend som är här för att
stanna oavsett vilken regering vi har.
För det är de mer oskrivna reglerna

som gäller oavsett vilka som sitter
och sover i riksdagen. Att barn ocku
perar platserna bredvid vuxna beror
på att de måste passa på att sitta

medan de är unga så den orkar stå
när de blir äldre* *Det där sista är en
parafras på ett citat av Tove Jansson.
Hon som är mamma till Mumintrollen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-29 21:24



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jag tror minst hälften av alla som sätter sin väska på sätet intill, helt enkelt vill försäkra sig om att få vara ifred en stund. Det kan kännas svårare att sms:a när man inte vet huruvida någon stirrar på allt man skriver - eller ännu värre: hur någon nonchalerar en helt o hållet ;-) Jag brukar dock helt medmänskligt ha väskan vid mina fötter, såvida inte tomhetsgraden överstiger halva vagnen/bussen. Knepigare är det med dem som sätter sig ytterst med ingenting alls innanför - kan tolkas likaväl som extrem utestängning som invit till extra tydlig kontakt...

2012-08-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP