Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Suez-kanalen

Medelhavet förgrenas
med Asiens ljumma bryggd
vätskorna förenas
Suez-kanalen är byggd

Var hälsad havets monsieur
den pulserande genvägens åder
Afrikas horn, adjö
ångaren möts av applåder

Nu öppnar vi ventilen
Mot öknens heta vind
Du klarblåa granne av Nilen
som smeker Egyptens kind




Fri vers av zallander
Läst 182 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-07-03 12:40



Bookmark and Share


  walborg
Härlig bild och text
2012-07-03
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander