Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minns ni det förlovade 70-talet?










Visst fanns det mera harmoni, glädje och kärlek per capita

på 70-talet... minns ni t ex TV-programmen; Kråkguldet,

Fem myror..., Tårtan, Trazan och Banarne, Mumintrollen,

Huset Silvercronas Gåta, Dave Allen, Monty Python, Televinken,

Herrskap och Tjänstefolk, Hylands Hörna, Vilse i Pannkakan,

Doktor Krall, Drutten och Jena, Misse och Mojje, Arvingarna,

Superstars, Björn Borgs Matcher, Ingemar Stenmarks Åk,

Hasse och Tages filmer och Revyer, Fattiga och Rika, Familjen

Macahan, Familjen Ashton... etc, etc, fyll på listan.

Det fanns mer kvalitet på programmen på den tiden, mer själ

och hjärta, kärlek och glädje, och en Vi-Känsla i Sverige...

eller överdriver jag och förskönar nu i min nostalgi?

Men visst var folk lyckligare och mindre stressade på den

tiden, än i dessa dagar, inte så distraherade och vilsna,

och så fanns det den välsignade begränsningen i TV-utbudet,

TV var för mej en oas och fest.




Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 170 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-07-04 17:39



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Människan är lite som ett barn, hon är inte mogen att välja bland så många kanaler. Det kolossala utbudet av precis allting (det vill säga, för oss rika i väst) är mer destruktivt för oss, än konstruktivt. Vi vill göra allt, men hinner inget. Kapitalismen förstör människan.
För att slippa att glada o elaka moderater kastar golfbollar på mig, skyndar jag mig tillägga - jodå, det finns somligt positivt också.
2012-07-04

  Suzy med punkterna
Minnen brukar alltid te sig vackrare.
Sant eller inte så är det bra att vi kan göra det.
2012-07-04

  Bibbi VIP
Håller med Dig.
2012-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna