Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiden är ingenting










Tiden är ingenting.

Nyss belägrades Stalingrad.

Nyss målade Da Vinci Mona Lisa.

Nyss levde pöbeln i djupaste misär.

Nyss gasades barnen i lägren.

Nyss drog du ditt första andetag.

Strax drar du ditt sista.

Nyss kände du en obeskrivlig kärlek.

Idag känner du ingenting.

Öppna nuets källa

och drick evighets ljus.

Att vara är att smeka.





Fri vers av Johan Bergstjärna
Läst 202 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-07-15 20:43



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
en mycket fin text och sista raden gör den strålande!
2012-07-16

  Bibbi VIP
Suverän.
2012-07-16

    Katta70 VIP
Fantastiskt fångat!
2012-07-15

  Nanna X
mycket bra
2012-07-15

    ej medlem längre
En av dina bästa texter!
2012-07-15

    ej medlem längre
Ord som föder känslor. Så bra skaldat!
2012-07-15

    ej medlem längre
Jag har aldrig gillat uttrycket "fånga dagen" och därför blir din dikt tusen resor bättre. Sista radens sätt att vidröra är känsligt och mångsidigt. För mig är det rädsla.
2012-07-15
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna