Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Tålamod är en dygd vi icke alla skola hava' är en av mina väninnors favorituttryck. Så fort hon hör någon pusta och stånka över att det är minst två före denna någon, då yttrar hon glatt meningen i en som teaterviskning.


Om blott läsaren visar en smula...











...ödmjukhet och kan vänta ett spass
på att få sin kommentar läst av
poeten, så skulle världen kunna se
så annorlunda ut. Se så, lyft på
kepsen, hatten eller solglasögonen
då du hälsar din granne eller närmsta
person i möte. Fyra av ett hjärtligt smil.
Det kostar dig så litet och kan värma
någons hjärta. Säg mig, du trängs väl inte
och knuffas för att få komma först fram
till gossen med lien, mannen i svart
som skall ända ditt liv? Inte har du väl
bråttom ner i graven? Om än du i trafiken
kör som en dåre eller tränger dig i köer i livet.
Vad skall du använda de intjänade sekunderna
till? Tål dig istället en smula vännen och
använd tiden i kön fram till döden, med att
tänka till en smula på glatt och gott som varit
och som det kanske finns mera av längre fram
blott tiden för det du tåligt väntar in.

Vänligen
(oläslig namnteckning)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 249 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-07-18 09:46



Bookmark and Share


  aol
i alla finnes en godhet, som sagt någonstans inom oss är vi ganska lika,
2012-07-18

  lodjuret/seglare VIP
Jag försöker leva som jag lär, gör vi inte alla det? Är det bara som jag är naiv som tror 'alla om gott'?
2012-07-18

    ej medlem längre
Ja men precis så! De få sekunder vi "tjänar" för att stressa oss framåt gör inte livet gladare.
Bra skrivet!
2012-07-18

  Nanna X
du är verkligen den flåshurtigaste poet jag känner. lever du som du lär?
2012-07-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP