Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Vänner må komma, vänner må gå. Vännen den bäste stannar ändå. Han är mig nära, Han skall mig bära, städs vid min sida stå" Bild: "Hans vänstra arm vilar under mitt huvud och hans högra omfamnar mig". Höga Visan 2:6 Jenny Söderlund Höga Visan inspirerar


Vänners svek


Det är smärtsamt

och gör mycket ont

då vänner sviker

men får då övning i

att "när jag har Dig

frågar jag efter intet

på himmel och jord"


"Han var föraktad,

utan värde i våra ögon"

den Vän som har mig kär

och nu sitter Han på

Faderns högra sida

och manar gott för mig

och vet vad övergivenhet är


Ibland känns priset för högt

att vara Jesu efterföljare

men här har Du mig för

"till vem skulle jag gå?"

I världen finns inget mer

som lockar mig då jag är

trött av vandringen


Mitt mål är Din famn

och dit hastar jag

med snabba stormsteg

och söker Ditt ansikte

beständigt...

till ro och vila

som Höga Visan i bibeln anger:


"Kom, min älskade,

min vackra flicka, kom ut!

Min duva bland bergets klyftor.

i klipphyllans gömsle,

låt mig se dig,

låt mig höra din röst!

Din röst är så ljuv,

din gestalt så skön."


"Vintern är över,

regntiden förbi.

Marken täcks av blommor,

sångens tid är inne,

turturduvan hörs i vårt land."



"Vid Jesu hjärta är min vilostad

"min trygga hamn där jag kan vara glad

Hur häftigt livets stormar rasa må

den hamnen är beständigt lugn ändå"

också en barndomssång.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 498 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2012-08-01 00:04



Bookmark and Share


    maija tuori

UNDERBART min vän ,det är bara Gud som inte sviker ,vi är bara människor ...
2012-08-09

  bittemi VIP
Så fint att vila i en sådan vänskap!
2012-08-02

  träsnidaren
Mycket mycket fint och innerligt!
2012-08-01

  marie-helene
Vad fint och sant! Det är smärtsamt
att leva i denna värld,men vi har
funnit Honom och det gör en gott...
Trots allt!
2012-08-01

  ResenärGenomLivet
Det känns fantastiskt tryggt att veta att han aldrig sviker...
2012-08-01

  Ljusletaren
Så fint du har skaldat om din allra bästa och käresta vän/ kram
2012-08-01

    ej medlem längre
sann, är äkta vänskap..
2012-08-01

    ej medlem längre
Inget är som Jesu Ande när Han inspirerar....
2012-08-01

  anits VIP
Vänner sviker tyvärr verkar det bli
allt vanligare, Gud sviker aldrig Han
är ärlig och sann finns alltid nära
känner igen mig i dina rader
2012-08-01

  mare VIP
Människor sviker, tyvärr...men aldrig Gud, han är en äkta vän
i vått och torrt ;)

2012-08-01
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP