Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jakten på lycka

Här vaknar vi upp i samma gamla rum när vi inte längre vill vakna alls.
Här tar vi på oss skorna som klämmer åt och dansar samma gamla vals.
Vi säljer våra begagnade själar till djävulen för vi vill flyga med änglarna.
Vi böjer oss bakåt för att nå fram när allt vi vill är att ta ut på svängarna.

Här blundar vi för det vi ser i spegeln samtidigt som vi strävar efter idealen.
Och vill man börja simma mot strömmen bör man göra sig redo för skandalen.
Här faller vi in i leden för att passa in, krymper ner oss för att platsa i formen.
Och vi springer i riktning mot horisontens kant för vi vill inte hamna i stormen.

Här går vi skilda vägar i hopp om att åter hitta glädjen medan barnen får bära sorgen.
Här opererar vi våra organ men tänker aldrig på det viktigaste som sitter i bröstkorgen.
Vi beter oss som idioter för att smaka på berömmelse, om så bara för femton minuter.
Här köper vi leksakspistoler och ser de leka men aldrig frågar vi oss varför de skjuter.

Här lever vissa i tomma skal med vackra fasader som kan falla utav minsta pust.
Att fastna här är vår största rädsla, att inte veta vart vi ska är vår största förlust.
Här kastar vi oss vilkorslöst åt kärleken och dör lite för varje gång vi kastas tillbaka.
Vi är snabba med att erbjuda botemedlet men vår egen medicin vill vi inte smaka.

Vi är trötta på skuggorna så vi släcker solen fastän regnbågen blir utan färg.
Här kretsar jorden runt oss när vi egentligen bara är sandkorn bland berg.
Vi målar världen i svart och vitt och sedan undrar vi varför himlen är grå.
Här uppmanar vi varandra att flyga när vi i själva verket knappt kan gå.

Här letar vi alla efter en riktning, efter en mening, efter ett mål.
Vi är så upptagna med att se upp för gap att vi hamnar i hål.
Och när sanningen får oss på knä får lögnen bli vår krycka.
För vi befinner oss alla här - i den eviga jakten på lycka.




Bunden vers (Rim) av Jramos
Läst 321 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-08-06 19:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jramos
Jramos