Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Slaget känns som 5



Dina mörbultande käftsmällar

Macdonalds startar tredje kriget

Vårt förestående sorgearbete

Köttiga bedrifter åka tåg mellan

vagnarna, polisens batonger

Under jorden gasmask på

Med hull och gangster innifrån

I dess lydiga förödmjukande vana

Konventioners balansgång till avgrunden

Nervtrådars kontrareproduktions viskning

Försilvrade musikens blotta mumiers

Urkällans indianers klagan naglar

Sitta på soffan och kyssa den fulaste husan

Hattänder i grottornas basuner

Kärleken vibrerar, kärleken vibrerar

Syster prinsessas glans kirgisen kirgisen

Konstnärens plågosamma kompromisslöshet

Dina underjordiska ögons supernova

Ditt sinne ett svart hål för falska drömmar

Bortomskimmer inomdjups behöver dej

Krigens lusta svarta hats födelses lögn

Inget sex vi känner ju inte varann

Så länge eran värld ser ut som den gör

kommer jag var en som står innanför

Olof Palme, Selma Lagerlöf, Birgitta Trotzig

är mina själsfränder och beskyddare,

vad har ni att sätta emot det??

Fri individ, lyckade liks leenden

Er förgångna tid, jag är en framtidsvarelse.





Missonym klaver i dess begravda själ

Vad fina tänder Reagan hade

Pinochets basdiafragma gasmask på

Kalle ankas sångest missdialog




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johan Bergstjärna
Läst 193 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-08-07 03:45



Bookmark and Share


  Svirran
Intensiv text, det liksom lever som en huggorm o biter sig fast.
2012-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna