Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
FY FAAAAN!!


OS är ett MÅNGMILJARDprojekt för de LYCKADE människorna, och i AFRIKA svälter barnen ihjäl!







"FREEDOM!" basuneras ut på OS-avslutningen... vems frihet??

I Afrika svälter människor ihjäl... och vad gör den rika världen?

INGENTING! Vi sitter och gottar oss till idrotten... chipsskålarna

dignar...

Skippa ölen och godiset och cigaretterna, och skänk dessa pengar

till välgörenheten, ta tjänstledigt ett år och åk och jobba för de

utfattiga...

Jag MÅR ILLA över min egen likgiltighet och mitt EGO... hur många

hundra liv kunde jag rädda om jag slutade slösa bort mina pengar??

Förlåt mej, för jag vet inte vad jag håller på med... jag ska ändra

på min själviska livsstil!




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Johan Bergstjärna
Läst 202 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-08-13 00:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man behöver inte låta tankarna vandra
ända till afrika för att inse vad fattigdom
och utsatthet innebär
för de allra flesta har bara sett
afrika på tv
de som har råd med tv
än mindre att resa

Vem ser hur människor i detta land
kämpar och lider för att
få dagen att gå runt
man undrar
När folk pissar på hemlösa
och ingen reagerar
skyfflas undan i olika system
som tillslut slutar att existera
du får skylla dig själv
alla gör sina val heter det


2012-08-13

  aol
ja själviskhet är en sak, och sen inte bry sej om sin nästas bästa är inte snällt,
så är det på flera ställen, men där finnes också godhet ett svagt hopp,
2012-08-13

  Svirran
Genom denna text öppnar du dina men även ändras ögon. Därför gör du något o är fullkomligt oegoistisk.
2012-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna