Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Satan själv uppträder ju som ljusets ängel" Johannes 10:10 Bild: GustaveDorePar


Satan som ljusets ängel.


Han uppträder som en tjuv

för att slakta och döda

medan Jesus kom

för att ge liv

i överflöd.


Jag är förvånad över

att mänskligheten

är så godtrogen

och lyssnar

till Satan


"Då sade han (Jesus) till dem: »Jag såg Satan falla ned från himmelen såsom en ljungeld." Lukas 10:18


Satan är en fallen ängel Jesaja 14 lovsångsledare hos Gud som blev högmodig och vägrade underordna sig Gud trots sin höga position.
Rekommenderar Milton "Förlorat Paradis."




Läs gärna L.Patrik W. Johansson poeter.se "e-bok: Milton's Paradise Lost Bok I-V & Bok VI svensk version

för översättningar, egen text, dikt & kortvers se e-boklistan

Projekt 2012:

fortsätta John Milton's Paradise Lost till svenska"


http://www2.poeter.se/Las+Bok?book_id=3344&user_id=26710




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 677 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2012-08-30 07:50



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Måste verkligen beundra din vilja och din iver för just din tro ;.)
/kram
2012-09-03

    maija tuori

Tack Bibbi ,Du gav mig inspiration att läsa bibel :)
2012-09-01

  M.A.J.R
Gillar att du la upp texten Bibbi. Intressant att läsa det här.
2012-08-31

    ej medlem längre
Han finns å lurar för många...
2012-08-30

  Bibbi VIP
Satan är en fallen ängel Jesaja 14 lovsångsledare hos Gud som blev högmodig och vägrade underordna sig Gud trots sin höga position.
Rekommenderar Milton "Förlorat Paradis."
Mvh//Bibbi
2012-08-30

  mare VIP
Han är listig, han vet precis hur han ska göra,
människan är sen syndafallet "fången"
och blir helt fri i mötet med Gud ;)
Jag är inte förvånad !

2012-08-30

    ej medlem längre
Ja, fasader är en bra beskrivning som f.vide påpekar.
2012-08-30

    ej medlem längre
Läser i förstämning, ett rus som aldrig i stunden avslöjar sina baksidor. Bilden är passande till texten (betr. vackra fasader).
2012-08-30

  NågonAnnans
Frågar det samma som kommentaren innan, Vad är satan???
2012-08-30

  Anders Nordlander VIP
Frågan är: Vad är satan?
2012-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP