Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BARNET OCH ÅLDRINGEN

Vår väg genom livet
känner vi inte
Jorden är männniskans ägg
där vi hämtar vår näring

Åldringens hand är märkt
av tiden
men en gång var denna hand
ett litet barns hand

Som blev omsluten av en annan
åldrings hand
i sökande efter kärlek
och trygghet

Det lilla barnet har börjat sin
vandring mot tiden
mot okända mål på
okända stigar

Med de förutsättningar som
blivit oss givna
av det öde som vi ska
gå till mötes

Vi lever i ägget i världen
sökande efter svar om livets
mening
Repruktionen kommer att fortgå
så länge ägget kan ge oss
näring
Arlöv
Erna Frank




Fri vers av erna frank
Läst 136 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-09-03 22:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

erna frank
erna frank

Mina favoriter
Bikt
Vindpust