Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

E22

Du skruvar upp värmen
Och låtsas om
Att du fryser.

Låtar med pianointron på radio
Och du höjer volymen
Och lyssnar som om de handlade om dig.

För när du saknar någon
Och när du älskar någon
Så handlar plötsligt alla pianolåtar om dig.




Fri vers av FiiAFFs!
Läst 301 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-09-19 18:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Att skruva upp värmen för att få lite stillhet i kroppen. Ja, det kan man göra, vare sig man låtsas att man fryser eller om man verkligen fryser på riktigt. Att man upplever att alla sorgsna pianolåtar handlar om en själv när man längtar, älskar och saknar är nog också ganska naturligt eftersom kärlekssmärtorna alltid bränner och ofta gör att man blir totalt inbunden och självcentrerad. Allt som existerar är den inre gråten och desperationen som infinner sig när man känner sig som den mest ensamma och övergivna människan i världen och förgäves söker lindring för sin brist. Med ett stort hål i hjärtat så blir det ju lite svårt att se ut, och då kan kanske de fallande tonerna i moll erbjuda i alla fall någon slags tröst genom att bara bekräfta ens känsla. Efter det så kan man dock istället sätta på lite svartrock eller metal. Med ett ordentligt glas whiskey till så brukar det ju erbjuda åtminstone någon form av förlösning när man får explodera fritt och i grunden leva ut sina smärtor.
2012-09-21

  Marta
åh, jag typ
gillar det tills jag kommer ner till sista raden

jag tror att du knyter ihop för mycket för min smak, förklarar för mycket; jag är intresserad av ord, inte av sammanhang (då hade jag läst prosa)
kanske finns det något sät att antyda, snarare? upprepningar ska man vara försiktig med och särskilt om det är upprepning + för stor tydlighet

så tänker jag...

mellanstycket förtjänar ett bättre slut. och det är kanske en komplimang till mellanstycket, mer än något annat
2012-09-19
  > Nästa text
< Föregående

FiiAFFs!
FiiAFFs!