Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om våren

Kärleksrus.

Starkt, likt vindarna av en orkan
Om hösten.

Stilla, likt en orörd sjö
Dränkt i månljus.
Uppfyllande doftande
Likt allt som doftar ljuvligt.
Skimrande,
Likt putsat silver.
Glittrande,
Likt frost på strån av gräs
Om vintern.

Med värmen från oräkneliga ljus av stearin
Och kvällssolens strålar
Om sommaren.

Mjukt, som vore det klätt i sammet.
Mättande, som en festmåltid efter fasta och svält.
Överväldigande.
Fulländande.
För sinnets alla aspekter.
Och gestalten
Med ett yttre
Fagert bedårande
Likt en lilja
I en trädgård
Om våren.




Bunden vers av FiiAFFs!
Läst 341 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-27 15:27



Bookmark and Share


  Manal
så vacker text men väldigt kompakt trorden skulle lyftas med stycken och lpta läsaren andas..
2014-04-24
  > Nästa text
< Föregående

FiiAFFs!
FiiAFFs!