Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En paradox är en skenbart orimlig sats. En förklaring på något kan även vara fri för tolkning. Vad är då en skenbart orimlig sats? Något som vid en första anblick verkar orimligt, omöjligt. Men som vid nästa anblick verkar rimlig.


Dagens paradox 2012 09 18








Om jag tror på ett liv efter döden?

Det är en motsägelse att det skulle finnas ett liv efter döden, eftersom antingen är det ju liv eller så är det död.

Om det skulle finnas något mer så är det ju ingen död i den meningen utan bara en övergång till något annat som i så fall är något liv-ligt.

Om man inte kan både ha kakan och samtidigt äta upp den så är det en självklarhet att man inte kan leva samtidigt som man är död.

Om jag inte besvarar frågan?

Att tro någonting är ju inte en samtidig universell sanning.

Vad man tror spelar liten roll om det inte kan få gälla för sanning, och om det är sanning, ja då är det ju inte en tro.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 229 gånger
Publicerad 2012-09-18 21:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP