Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerades till att skriva texten under en smula samspråk med en person i poetmejlen.


Något litet om det övernaturliga?







Det så kallade övernaturliga är väl bara det till det funnit sin förklaring?

Man kan väl lika gärna kalla många av människans handlingar för övernaturliga.

Om en människa åkt dit för exempelvis ett utslag av pyromani utan att vara pyroman, för att ha misshandlat någon utan att för dens skull ha för vana att misshandla folk.

Svaret på frågan, varför gjorde du detta, brukar bli 'hade tråkigt, det hände inget om jag inte själv såg till att det hände'.

Det är ju inte en tillfredställande förklaring i egentlig mening.

Men om man försökte sig på att förklara sådana saker, då skulle det ju inte vara lika spännande längre.

Jag tror i och för sig på att det händer saker vi har svårt att förklara, men jag tror samtidigt att fenomen har sin förklaring, snarare än att de skulle sakna en.

Jag kan förstå kittlingen i att inte veta.

Men om fler vore som de, vilka hellre vill ha saker att vara övernaturliga, så skulle alla avsnitt av deckare likna teveserien arkiv x, där det även om man får en del svar, det verkar som att letandet efter svar egentligen bara lämnar efter sig ännu fler frågor.

Föreställ dig teveserier där tittaren aldrig får några svar på vem som var skyldig, eller varför det som hände hände.

Då skulle vi kanske snart tröttna på att titta på en serie om en kommisarie och ett polisteam som aldrig kom fram till svar utan att sämtidigt väcka en serie frågor.

Teamet skulle aldrig kunna sätta fast några brottslingar, utan bara fastna i olika slags smet som hela tiden ledde in till en återvändsgränd.

Det vore väl spännande?




Prosa av lodjuret/seglare
Läst 0 gånger
Publicerad 2012-09-19 10:55







Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-09-19 11:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP