Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som du väl förstår är detta inte ett citat ur någon bibel direkt, utan ur en roman med några år på nacken. En bok av Quentin Patrick, närmare bestämt. Boken råkade ingå i en packe om fem böcker med snöre om på loppis.


Sidan fjorton, mening sex.





Slånbärsbrännvinet och teet cirkulerade frikostigt medan man pratade om traktens göranden och låtanden ? i Jadys frånvaro.


**Frågetecknet i texten ovanför är egentligen ett talstreck.

*Bilden som illustrerar texten föreställer en grop i vattnet, åstadkommen av en sorts sidosug som uppstår då turistbussen, i detta fall en båt med omkring fyrtio platser, flyter genom vattnet med hjälp av bussens motor. Som du nog förstår vet jag ytterst litet om vad som händer i vatten då en båt far igenom det. Det här var ett taffligt försök till förklaring och vattnet är Klarälven i Karlstad. Enligt ett obekräftat rykte skall det bo en C. D. Anderson i närheten av denna grop som syns på bilden och hans farfar skall ha varit skomakarlärling i Ytterboda i Jämtland innan han fick för sig att träffa en flicka på en dans och flytta sina bopålar till just Karlstad, dock inte med flickan ifråga utan med systern till en glasmästare i Örebro. Ja, han blev glasmästare först senare men hans andra syster Margaretha Hansson skall visst ha flyttat till Sundsvall och tagit pianolektioner för en viss Öjwind H. Tallkvist. En man som, trots envis hörsägen inte alls är bästa vän med den gamle skidåkaren Anders Lövin-Attermaag, vilken skulle ha vunnit femmilen 1944 i Vattedal i Norrland om han bara hade deltagit det året och inte åkt på den kända influensan som härjade Vattedal just det året och vid den aktuellea tidpunkten.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 391 gånger
Publicerad 2012-09-22 00:35



Bookmark and Share


  Peter Olausson VIP
det här var intressant - en vardagens novell så där ur intet, eller snarare ur Klarälvens vattenvirvlar!
2012-09-22

  TrollTörnTrappan VIP
Du behärskar konsten att skriva om något helt annat...

2012-09-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP