Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad till att skriva efter att ha läst texten - Hån - av jane s.


Något litet om tolkningsföreträde







Det finns en del underliga definitioner
på olika fenomen. Att man inte har varit där
om man inte förstått
vad det varit man varit med om.

Det är väl som tesen att om ingen såg mig
kasta första stenen
eller skriva brevet om kärlek
så har det aldrig inträffat heller.

Om du inte förstod att det var hån
du blev utsatt för, hur skall det då definieras?
Är det en rasfråga mellan de möjligt intellektuella
och de som bara bär på känslomässig intelligens?

Kanske är det en fråga om anpassning.
I ens egen miljö och bland likar
är man lika intelligent
som de man umgås med

medan i andra sammanhang
man ser sig själv
och även blir sedd på
som en dumskalle?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 379 gånger
Publicerad 2012-09-25 15:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP