Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Andra får dra in, varför inte de?

Regering och riksdag
de kommer till oss med dekret
om att spara in och dra åt
och det vi redan gör och vet
Men för dem gäller visst ej sparbeting...

Och i sin ring
så har de ju många ledamöter
som oss och statens kassa sköter
de borde väl på ledamöter dra in
tänk vilket tillskott det skulle ge
i statskassan vår, när ekonomin
blir allt sämre och svår...

Vårt land har väldigt många riksdagsledamöter
per capita om man jämför med andra länder
så den skaran skulle väl kunna halveras
tänk så många miljoner, som då skulle genereras
till skolor och barnomsorg där det fattas medel
att trygga den biten och så´n fördel det skulle ge
detta borde väl ledamöterna själva kunna se
att halva styrkan räcker gott
så riksdagsledamöter kom till skott
pengar fattas säger ni
då börjar det ju bli brått...













Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 238 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-10-03 05:51



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Behövs en omrörning i grytan.....
2012-10-05

  Ljusletaren
Gillar dina tankar!
Sedan dessa alla stora avgångsvederklag som dom får ... där kan vi också minska. Massa olika uppdrag i alla olika sorts styrelser kan vi också minska.
/kram
2012-10-04

  ULJO
Bra att det finns sådana som du som kan ryta till
2012-10-03

  Irene Åberg
Hej,E-B.
Ja Helt Rätt.
Halva Styrkan räcker.
Då Får vi Bättre Ekonomi.
i Landsting o Kommuner.
I.Åberg
2012-10-03

  Tarantaran
Bra skrivet, tack!
Jag tänker ibland, att vi
har själva röstat fram
dessa politiker, inte krävt
några förändringar av
systemen utan bara:
toppen, du gör ett bra
jobb, fortsätt så..
Varför finns det så få
röster för förändring
och/ eller anpassning
av samhället inkl. alla
institutioner som ska
tjäna det?!
Och ja..allting är politik
och poesi, som bla
Wislawa Szymborska
har skrivit om ;)
2012-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt