Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Han som intervjuaren påstås intervjua tog inte med sig målargrejerna var han än stod och gick, annars hade han kunnat måla om bunkern under den där sista tiden och fylla väggarna med klotter och tags. Finns det istappar en dag i juni?


Min tänkta intervju med Histler, något före branden i riksdagen






Histler och jag möts i skyttegravarna omkring den adertonde juni klockan tre på eftermiddagen i nådens år 1916, av säkerhetsskäl kan jag dock inte avslöja exakt på vilken åker utanför vilken by skyttegraven är förlagd, under första världskriget. Eftersom det är så jobbigt med sladdar mellan mikrofonerna och förstärkarna i just en skyttegrav under kriget så har jag försett honom med en sådan där trådlös mick som fästs på kinden och vars tråd går ner i nacken till en liten sändare där, ja ni förstår säkert vad jag menar med det. Jag är frilandsreporter vid den här tiden innan jag får sparken av en större tysk bildtidning för att jag inte hade någon bild på herrn ifråga utan bara en knastrig inspelning (det small en smula då och då under intervjun.)
-Jag har hört ryktas att ni vill bli ledare för ett stort rike?
-Det där ligger ju en smula på framtiden, men javisst. Varför inte. I en tänkt framtid är allt möjligt.
-Tänker ni er som en diktator då, som den där mannen i Chile kommer att utropa sig till om sådar en sextio år eller så?
-Det där är ju bara en spådom, sådant kan man inte fästa sig alltför mye vid.
-Hur kommer ni att vara som ledare då, tror ni, om ni skulle få spekulera i?
-Jag har tänkt mig att vara en folkets vän, fastän förklädd som diktator.
-Kan ni utveckla det där?
-Ja, jag skulle införa dödsstraff på en rad saker. Exempelvis på om folk var av en annan ras, ett annat temperament. Om de sysslade med andra saker än jag själv, om de hade äckliga vanor och om de åt något annat än grönsaker, frukt och bröd. Om de drack annat än örtte, vatten samt vin.
-Kan ni ge några mera konkreta exempel?
-Jaa, nu har jag ju ännu inte skrivit färdigt min bok.
-Så ni skriver på en bok alltså?
-Ja, vi måste hämnas den gruvliga neslighet som det här kriget skall föra med sig för tysklands folk.
-Men är inte ni österrikare?
-Jo, så är det förstås. Men när jag hörde det där om Titanic och att det skulle bli krig så beslöt jag mig för att åtminstone för en tid lägga penseln så som på hyllan.




Dagbok av lodjuret/seglare
Läst 61 gånger
Publicerad 2010-01-10 13:33




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 43 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-06-12 08:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP