Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att ta tag i mitt liv

Varför ska allt alltid vara värst för dig?
Varför ska du alltid jämföra vårat mående, du ska antingen må sämst eller vara bäst beroende på mitt mående
Varför ska jag alltid ställa upp för dig när du inte är bra för mig?

Du ledde mig på fel väg
Jag var 13år och var på rymmen, då tog du mig till stans största knarkarkvart
Du var påtänd och snodde saker från dina vänner

Jag var rädd
Jag såg dig använda narkotika
Jag såg dig vara hög
Jag såg dig stjäla

Jag var rädd för dig
Lika så var lillsyrran

Jag försökte förstå dig
Men jag lyckades aldrig

Det är inte kul när alla vet vem du är ur ett negativt syfte och jag alltid blir jämförd med dig, det är inte kul
Jag är inte som du
Jag vill inte vara som dig

Vi är syskon men ibland önskar jag annat

Du säger att du hjälpt mig men det du gjorde var att stjälpa mig

Jag ringde från psykiatrier eller behandlingshem till dig
Du sa gör si gör så
Det ledde mig in i kaos
Jag litade på dig, gjorde som du sa

Det är en anledning till att jag är där jag är idag

Jag är inte stolt över att vara din syster
Jag skäms av att vara det

Nu har jag äntligen våga stå på mig mot dig
Jag sa hejdå, hör inte av dig innan du ändrat på dig

Jag vill inte längre följa dina råd
Dina råd ledde mig till att bli ''apatisk''
Jag hade tunga mediciner och du ville att jag skulle ha fler och bättre
Jag fick ett beroende av benso
Jag var beroende av medicinen men har idag kunnat bryta det
Jag har slutat med den
Jag känner mig mer levande, mer normal mer med i huvudet
Jag kan tänka klart igen

Du tyckte att jag skulle ha kvar benso för det var en bra medicin enligt dig
Den sänkte mig, gjorde mig seg, jag kunde inte följa med i saker och ting längre
Jag ville ha mer och mer medicin
Jag hade blivit beroende
Jag var som du
Allt jag alltid hade fruktat för hade hänt
Jag hade blivit som du

Jag lyckades någonstans säga stop
Bryta min medicinering
Ändra bana, byta spår

Jag är inte stolt över allt jag gjort
Men jag är glad över att ha vågat säga stop till dig

Jag hoppas nu kunna byta spår helt
Även om det blir tufft
Jag har fortfarande vissa som stöttar mig, på ett bra sätt, i rätt riktning

Jag ska nu lyssa på dom istället för att skita i dom

Med hjälp av dom ska jag få ordning på mitt liv igen
Och när jag är stark nog ska jag återuppta kontakten med dig
Men jag ska bli frisk först, få ordning på mitt liv och sen när jag känner att jag orkar då ska jag ta kontakt med dig

Inte bara på dina villkor utan även på mina

 




Fri vers (Fri form) av RamonaB
Läst 253 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-11-11 19:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RamonaB
RamonaB