Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inget lyckorus

Det bor en sorg
i hennes ögon
som bara jag kan se
en vilsen vind
där bortom ängen
kan känslor återge

Över trädens vyer
står färgernas spel
vackra att beskåda
där sorgen slagit rot
och bitit sig fast
är dagarna ej bråda

Det står ett träd
som tappat bladverket
och mist sin glans
en lämnad trädgård
väl i sin prakt
en sällan elegans

En fallen frukt
där rutten på marken
ett liv utan värde
från sommarblomningen
knopp som vanskötts
det säger de lärde

Det bor en bitterhet
hos många människor
ett liv så kort
en tråd ska följas
mönster så givna
och vänner faller bort

Genom trånga gränder
vankar vemodet
allt har sitt pris
en vind som blåser
när sorgen slår fäste
ingen lyckobris




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 443 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-11-19 23:15



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Vemodigt...
2012-11-20

  mare VIP
Fin...sorgens rader..
2012-11-20

  Annika Persson
En frukt som stulits
till ett liv utan värde
av en som en gång
föddes i en gränd
där hon fick tuppkaminjektioner
hon var så vanärad av sin uppväxt
och sedan sparkad av kollegor.

Så synd - om henne.
så vissen och grå
redan i unga år.

2012-11-19

  Ninananonia VIP
Sant om detta...
2012-11-19

  Annika Persson
utan lyckorus

Den bor i hennes ögon,
sorgen som en vilsen vind
som bara jag kan se
bortom ängen
som en känsla
att återge

Där över träden slår
färgernas spel igenom
vyer att beskåda

sorgen en rot
rotar sig fast
dagarna är ej bråda

trädet som står där
har tappat bladen
mist verket sin glans
i en lämnad trädgård
väl i sin prakt


2012-11-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO