Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stream-of-consciousness-text om självrannsakan och om verkligheten, inbillad och sann.


I Gränslandet Inga Gränser

Tomt utrymme, tom rymd
Stjärnlös natt, ordlös sömn
Vaken ensam
Bland redan sagda förbannelser
Och förnimmelser om kärlekar
Omöjliga att
Glömma, begrava
Titta ut, titta in
Samma syn
Samma smärta

I gränslandet, inga gränser
Aldrig tidigare skådade illdåd
"Varsågod och stig in"
Detta blir mitt livsverk

Orden, alla mina ord
Flyter samman
Men jag är inte man nog
Att säga ifrån
Jag måste släppa taget
Sluta minnas, sluta lämna blommor
På graven, på jorden
De blir till stoft
Till ingenting alls
I samma stund de lämnar min hand

Skottsäker väst på
Jag går ut i drömvärlden
Försök till mord på öppen gata
Man är aldrig säker
Man är alltid värd en kula
Skuggfigurer, jag har drömt dem allihop
Jag ser dig titta snett
Och du ropar nåt
Men jag hör ingenting
Kan inte ta in fler ord
Jag sjunker tillbaka
Är detta verkligheten?
Jag måste sluta drömma
Jag måste släppa taget
Ordlös sömn
Jag är vaken i en evighet till
Jag är vaken här

I gränslandet inga gränser
Aldrig tidigare skådade illdåd
"Varsågod och stig in"
Detta blir mitt livsverk




Fri vers av Niklas Lövgren
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-11-24 21:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Niklas Lövgren