Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rökrum

I självmördarnas väntrum
där lättar inte dimman
offren staplas på varandra
ingen erkänner misstagen

Här sker ingen evolution
röken den skingras inte
vid platsen för kärleken
till självmordets trappa

Dofterna sprider sig
från ny slungad tjära
när glöden har falnat
tänds det nya förfall

Gaskammaren i skymundan
bär spår av förljugenhet
den som söker efter lycka
har hamnat i fel händer

Här finns livets vägskäl
ett valt promenad steg
på väg mot utanförskapet
och ett inlärt beteende

Här bor instängda skratt
en glädje med sorgsna kanter
meningslöshetens teater
försöker lugna trötta själar

Röken som sprider sig
i en kärleksfull kropp
tränger sig ondskefullt
ner genom själens djup

Nerför självmordets steg
tar sig generationerna
utan några skyddsnät
på väg mot ett evigt slut




Fri vers (Fri form) av ULJO
Läst 364 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-11-25 06:39



Bookmark and Share


  wildah
Så bra skrivet! Hoppas alla läser här!
2012-12-08

  mare VIP
Mycket talande och sann text !

2012-11-25

  lodjuret/seglare VIP
En underbar text jag bara måste bokmärka. Här är exemplet på en väl snickrad holk, förlåt text. I Singapore ingår i en antirökkampanj lungformade askfat, där rökaren bidrar till att visa att man är vad man röker.
2012-11-25

  Catharina Edin
Här var det ord och inga visor! Misstänker att diktaren är en f d rökare?!
Själv fortsätter jag på den inslagna vägen, men har dock halverat min rökning.

Jag gillar det hängivna fördömandet! trots att jag är en syndare -
2012-11-25
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO