Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara en händelse...

Jag stod och väntade på en buss
i en annan stad än den jag bor i
och bussen kom trängseln blev stor
snön föll, ute så kallt, alla ville fort in...

Men det gick smidigt och fort
alla hade ju sitt kort
att betala med
så blev det stopp
trängseln kändes på min kropp
både bak och fram...

Då hörs chaufförens röst över kön:
-Du har inga pengar på ditt kort...
Du får gå av och fylla på mer pengar
för att åka vidare... Då hörs en dansk röst:
-Jag har fyllt på mitt kort det måste finnas
pengar på det. Men jag kan betala kontant.
Och vi ser alla en hundralapp som sträcks fram
till chauffören. Han viftar bort den med sin hand
och säger: -Jag kan inte ta emot pengar. Men så
pekar han med sin hand mot en buss som står intill
vår buss och säger: -På den bussen kan du fylla på
ditt kort! Då säger resenären: -Va´... Då ser vi som
resenären att den bussen kör iväg... -Ja, säger
chauffören, du får gå av du har ju ingen biljett...
Utan biljett kan du inte följa med...

Alla resenärerna de som satt inne bussen och de som
liksom jag stod och väntade vi hade följt allt med tystnad.
Och alla vi hade hört att resenären skulle till Mjölby
resan dit skulle kosta 30 kr... Och jag tänkte tydligen
ingen som har möjlighet att bjuda henne på resan...
Och här kan vi ju inte stå, så jag sträckte fram
mitt kort och sa jag bjuder henne på resan...

Var det tyst ibland resenärerna innan så
blev det så tyst sedan att jag tyckte att
tystnaden skrek...

Resenären kom sen fram till mig och ville göra
rätt för sig, men jag sa jag bjuder dig på resan...

Nu säger kanske vän av ordning att resenären
bluffade nog... Men då kan jag tala om att kortet
kunde mycket väl vara OK... En god vän till mig
hade laddat sitt kort med flera hundra kronor och
när han skulle köpa en biljett med det, fick han bara
ett besked han hade inga pengar på kortet alls.
Precis då gick en kontrollör förbi honom,
han stoppar mannen, han påtalar felet,
då svarar kontrollören att inte behöver man bry
sig om, om man inte får ut någon biljett, man
säger bara till chauffören på bussen
att biljettautomaten inte fungerade...
Så löser sig allt till det bästa...

Men min vän gav sig inte fick kontrollören att
ta itu med saken så han fick den biljett han
skulle ha för att kunna åka utan problem...











Övriga genrer (Essä/Recension) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-12-10 17:34



Bookmark and Share


  Ezmeralda VIP
Bra Ewa att du delar med dig, sådant händer ofta.
I västernorrland där jag bor har de nyligen lämnat en åttaåring
och en elvaåring gråtande. Korten, det ena var trasigt och det andra fanns det inga pengar på sa chauffören.
Som tur var hjälpte en äldre kille dessa barn så de fick kontakt med sina föräldrar.
2012-12-11

  Lars Hedlin
TAck för en fin berättelse som berör
2012-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt