Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikt är från 30/1 år 2006 Fotot är från sommaren 2012 © Spanaren


Hemtrevligt

Grusgången knakar så kärvänligt och inbjudande till ditt hus.
Knackar på dörren och möts av en sprudlande, charmfull person.
Allt är sig likt, ingenting är ändrat på en hel massa av gående år.
Samma tapeter, samma golvmattor, och samma kära möbelpjäser.

Ljuvligt prunkande pelargoner lyser klatschigt i kökets fönster.
Florstunna och hemvirkade spetsar pryder dina bomullsgardiner.
Munnen går på hela tiden medan du kokar vårt förmiddagskaffe.
Frågar om jag vill ha det eller kanske det eller varför inte ..

Jag drar en suck av välmående, för hos dig, trivs jag så himla gott.
Drar försiktigt mitt finger så väldigt bekant över den lilla figurinen.
Minns alla dom roliga och fina saker, som du har berättat om den.
Allt är så perfekt, allt är så underbart, i detta kärvänliga bostadshus.

Du har skapat något med din fina känsla och vördnad för livet.
Harmonin ligger så sällsamt mjukt, överallt, i ditt hemtrevliga hem.
Ditt hem, är ett riktigt fridens hem, utan jakt på nya statussymboler.
Du är så nöjd med din lott här i livet, och det är så det ska vara.

© Ann-Britt Berglund




Fri vers av Ljusletaren
Läst 312 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-01-11 12:21



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Så vackert formulerat, att man lever sig in i det man själv provat många gånger ...
2013-01-14

  Bibbi VIP
De är inte länger så gott om dessa oaser i tillvaron tycker jag tyvärr. Man får ta vara på dem som finns.
2013-01-13

  Lynx63 VIP
Dina ord ger mitt sinne en resa
Dom skapar en lyckokänsla
Likt en fjärils vingslag man sveps med
Underbart tack.
2013-01-12

  ResenärGenomLivet
Härliga ord...en känsla av välbefinnande...
2013-01-12

    ej medlem längre
så fint..du beskriver det hela mycket fint...vilken känsla
2013-01-12

    ej medlem längre
Hoppas att
raderna gick fram
till människan i fråga!
2013-01-12

  anits VIP
Så fint skaldat om att känna
sig hemma i någon annans hemtrevnad
2013-01-11

  Bo Himmelsbåge
Underbar " evig " hemtrevnad i denna kärvänliga dikt.
2013-01-11

  Lars Hedlin
Underbart att få ta del av din fina text!
2013-01-11

    ej medlem längre
Så fin och vackert kort...
2013-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren