Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Att söka charma eller imponera på en katt, det kan vara det ultimata provet. Rockabilly är litet som blues, det finns klara inslag i musiken som det är en lisa att lyssna till. (2013 01 28)


Något litet om attraktion






Ibland träffar man på människor som
inte alls faller en på läppen. Man förstår
kanske att när de ändå själva försöker
bli ens vän, det är mer av desperation
än verklig attraktion.

Så jag försöker bara bli bekant med folk
som ytterligt faller inom ramen för attraktion.
Skulle det kännas bara litet fel så försöker
jag inte. Man behöver ju inte lyckas bara för
att man försöker ha kriterier.

Men man kan ju också lyckas bättre när
man inte försöker alls. Jag uppskattar
ibland när någon tillför några ackord
från en helt annan välkänd låt i en låt
som någon eller några spelar.

De gör sin version personlig genom att ge
den en personlig touch, sådant uppskattar
jag. Man försöker inte bara tala till publiken
utan även flörta med den en smula.

Sådana inslag i vardagen, i konsten och
vänskapen är vad jag sätter stort värde på.
Jag samlar på upplevelser som flörtar med
den vilken är satt att söka uppleva dem.

Att det skall vara en flört med rätt färg
och form är förstås viktigt. Fel slags flört
är ju som att elda för kråkorna, om man
nu alls kan komma med just den sortens
jämförelse.

Är det inte märkligt säg, att människor
försöker imponera på varandra trots att
man aldrig vet vad som skall imponera
och på vem.

Ungefär som när man är avundsjuk eller
svartsjuk, man vet hur meningslöst det
är och trots det kan man inte låta dessa
känslor knoppas och slå ut i blom.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-07-03 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP