Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet i gungan

Vem ska trösta barnet
i gungan?

en far med åtta kappsäckar
och en sjömans inställning till trohet
en mor som gömmer sig för livet
bakom lakanen på balkongens tvättlina

en bror som spottar aska
efter att ha svalt sin första vulkan
en åldrad hund som snavar
över husets alla trösklar

var och en har sitt
sitt nog i detta hus

brodern spottar
sina heta magmadroppar
hunden sover
i drömmar om kaniner

modern nöter
sin hud med tårar
medan fadern packar ned och upp,
upp och ned
New York Paris och Eskilstuna

i trädgården
barnet i gungan
allt högre och högre i vinden









Fri vers (Fri form) av Akvamarin
Läst 398 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-03-15 18:39



Bookmark and Share


  aol
man känner tomheten där trygghet en varm han fattas,
2013-04-09

  smultronbergen VIP
oh du. Jag rusade in med kassar
för att läsa dig. Och här var du nu
igen. Den splittrade familjen likt
den lille i en gunga, vaggandes
" allt högre och högre i vinden"
pojken i mig kvittrar, flickan i mig
dör, du oh du.. nu skär du itu mig
igen. Så som bara du gör. Tack S

2013-03-18

  Bengt H VIP
Skjuter som en pil genom samhället.
2013-03-18

    ej medlem längre
Texten suger tag, en poetisk bild av ett drama som handlar om livet, på djupaste allvar. Vädjar till min föräldrainstinkt, vill ropa in i bilden att det finns en hand att fatta.
2013-03-16

    ej medlem längre
här berättas en lång historia, ett stort innehål på ett antal verser - mycket bra
2013-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Akvamarin
Akvamarin