Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att låta kopiera Big Ben i London och bygga upp det på annan plats i världen var en idiotisk idé. Att dessutom upprepa fadäsen har inte gjort tricket bättre. Hellre då sälja klockans byggnad i miniformat som souvenir till turis


Det var väl då ett jävla chat...




...om att tiden håller på att rinna ut.
Sanden i timglaset rinner ut genom ett mikroskopiskt hål i sidan trots att sanden inte borde kunna tränga igenom där.
Men det är mycket som är på det viset.
Försäljare är ju kända för att yttra sig om varan att den skall fungera.
Så med det i minnet kan man nog också fundera över epitet som 'Det är omöjligt' eller 'Allting har en ände'.
Det värsta med timglas är ofta att det inte går att riktigt lita på dem som tidmätare.
Särskilt om det är en människa satt att vända på glaset då sanden runnit ned i den nedre änden.
De bästa timglasen är de som har en sorts känsel som gör att de vänds kring sin axel då sanden just hunnit rinna ut helt och hållet ur den övre delen.
Att sanden nu skulle ha börjat rinna ut ur ett mikroskopiskt hål i sidan är kanske bara ett illasinnat rykte, men mycket tyder på att det kan vara sant.
Det vill säga med sanningen överrensstämmande.
Om man nu skall sätta sin lit till rykten, vill säga.
Om du hör en röst som tycks viska till dig från någonstans i mängden eller rent av inne i ditt eget huvud att tiden håller på att rinna ut, köp dig då ett timglas och se det hända i den sortens verklighet som utgörs av olika sätt att mäta tiden.
Det vet man ju sedan långt tillbaka att tiden bara är en uppfinning av människan och därför också en illusion.
Hade tiden funnits redan från början hade den ju inte behövt uppfinnas.
Argumentet att hägringen också den är en illusion, bara inte av människan uppfunnen är inte hållbart i den meningen att man skall behöva lyssna på... vad är det där som tickar, det låter precis som en sådan där sak vilken håller reda på takten för musiker.
Vilken fruktansvärd uppfinning.
Då är timglaset åtminstone tyst i jämförelse.
Det tycks finnas en anledning till att det är just sand och inte socker eller salt i ett timglas.
Sambandet kan då vara att utan sand går det inte att tillverka glas.
Man kan dessutom innesluta sand i en behållare av glas och det är inget problem med det.
Det handlar mera om att bestämma sig för vilken storlek kornen skall ha, för att passa som rinnande mätare av tid.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-03-17 20:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP