Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När man går på bio är det bäst att inte ha huvudet illa påskruvat. Jag gick först in i fel salong, upptäckte att det fanns fler än sju bänkrader samt att min egen plats var upptagen. Filmen jag skulle se gick i rätt salong dock.


En eftermiddag med Les Miserables




En annan gick på bio, löste biljett till en film
med Russell Crowe och Hugh Jackman.
Jag fick en chock efter reklamen.

Det kom in en sådan där figur som river
biljetter och berättade var toaletterna var
belägna ifall man behövde gå dit mitt i filmen.

Varför det då, tänkte jag genast.
Det skulle strax visa sig varför.
Han berättade för oss knappa dussinet

som var där, att filmen skulle vara
två timmar och trettioåtta minuter lång.
Jag höll på att baxna där jag satt.

Hade jag vetat det innan hade jag förstås
köpt två paket vindruvor istället för ett.
Som tur var hade jag två femtiocentilitersflaskor

vätska med mig, maskerade som läsk.
Dessutom en väl behövlig tub med räkost
som jag inköpt för tillfället ifråga.

Jag konsumerade alltsammans under
filmens gång men upptäckte till min fasa
att då den var slut, inte alla druvorna

gått åt, varför jag tvingade i mig dem
under den långa resan hem igen.
Filmen?

Du vill veta något om filmen och hur jag
upplevde den?
Jag har ju sett delar av bokens handling

då den gick som serie i teve, men boken
har jag aldrig läst.
Kanske på tiden nu, de har den säkert på

biblioteket här i närheten, eller så är det kö
till att få låna den (boken).
Skillnaden på denna film och boken, torde

vara utöver att inte hela bokens handling
ryms i filmen, de där skådespelarna gjorde
sitt bästa för att ge publiken en litet annorlunda

handling, även om den säkert i stora drag
följde boken.
Filmen var fantastisk, storslagen, påkostad

och allt vad man väl i positiva ordalag kan
ha att säga om den.
Ja, en sak till förstås.

Icke att förglömma.
För glömma den skall jag sent om ens någonsin.
Skådespelarna sade knappt ett ord i hela filmen.

De sjöng för det mesta sina repliker.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-03-18 18:59



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet
Har också sett den nyligen...gillar musiken...
2013-03-18

  figurett
En ny äppelsort?
2013-03-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP