Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Möten

Då dagen möter skymning
det far en aftonfalk
stilla över slätterna
och spanar efter kärlek
i stunden av stillhet
vid solnedgångens värv
hans sång äger svar
den föder ljuv förening

När värme möter svalka
i nattens fuktighet
får dagsländan bråttom
att möta sin kärlek
på bräcklighetens klippa
finner hon sitt mål
långt före gryningsljuset
skapas åter framtiden

Då stjärnorna tänds
vid kvällens solnedgång
står flickan och pojken
på kärlekens veranda
kring nattvindens bris
möts framtidens själar
ett känslomässigt möte
när tiden tycks stå still

När natt möter gryning
står ljusets skönhet
det vilar mellan mötena
av det som är naturligt
aftonfalkens frihet
och ungdomens längtan
alla bär de drömmar
om kärlekens förening




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 577 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-03-26 22:12



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Tycker mycket om första versens rad och sista versens; "Då dagen möter skymning" och "När natten möter gryning" - mycket poetiskt, som du skulle kunna spinna vidare på i en annan dikt - kanske?
2013-03-27

  ResenärGenomLivet
Varma och sköna ord...gillar stillheten...
2013-03-27

  aol
underbart skaldat här,
2013-03-27

  mare VIP
Fint diktat
2013-03-27

  anits VIP
Så fint och mjukt skaldat
orden berör, mycket
2013-03-27

  Eva Langrath VIP
Vilsam och vacker text att avsluta dagen med
2013-03-26
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO