Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lever här och nu

På ängen bor en mullvad
är gärna till förtret
plöjer genom jorden
han vill inte vara diskret

Från berget hörs musik
det är morgonens vind
han lever där på toppen
och smeker ömt din kind

På grenen bor en fink
han drillar med behag
välkomnar vårens stund
en symfoni med drag

Vid gläntan det rör sig
det är en vacker syn
älvans vackra danssteg
hon bor där nära byn

På molnet bor droppen
hon faller ner som vatten
behaglig och näringsrik
men avtar fram till natten

Längs vägen står Lupiner
och ler med vårens färg
tar sommaren i handen
så stadigt som ett berg

På vågen bor segelbåten
fri vid vackert väder
glider längs skymningen
så lätt som en fjäder

Naturen har sin närhet
och glädjen rinner till
vid solen under himlen
där bor du när du vill




Bunden vers av ULJO
Läst 300 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-03-31 21:13



Bookmark and Share


    Dan Myrbeck
Luftigt och elegant skrivet!
2013-04-04

  Chawa VIP
Njuter av dina vårliga toner...och lupiner - min älsklingsblomma!! :)
2013-03-31

  Angel of love
Varm känsla i kroppen när man läser!
2013-03-31

  ResenärGenomLivet
Läser med ett stort leende...så vackert...:-)))
2013-03-31

  Ninananonia VIP
Underbar..
2013-03-31

  Maj-Lis VIP
Vackert om vår natur
2013-03-31

  Marianne Räf
Jättefin naturlyrik, som du
knöt ihop bra i sista versen.
2013-03-31
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO