Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Straffdom över kaffekopp

Det är försent nu
att tillföra

Kärlek

jag vet inte längre
om det finns godhet

kroppen saknar vilja nu
själen önskar sig tillflykt

jag minns ett gammalt konditori
i en stad där min ungdom förflöt
draperierna föll tungt och svart

vem vill

äta wienerbröden där med en
straffdom över kaffekoppen

ingen vill

ingen böjer sig längre
eller inordnar sig
vi vänder vår rygg
och önskar bara månsken.

Månsken och Stilla Solitude




Fri vers av Ingela Svenson VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-04-12 00:29



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Ensamhet och isolation där inte bara omgivningen flytt utan även själen önskar fly och lämna skalet kvar (lite som din senaste haiku) - och titeln och strofen med titeln i är verkligen centrum i texten. Jag frågar mig: vadan denna straffdom? Till och med till wienerbröden?
2013-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP