Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det individuella ansvaret

Så blandas sanningen med lögnen
till en
urskillningslös förklaringsmodell

Vad avgör deras blindhet?

Vad hindrar deras tankar
att bryta sig loss
från självrättfärdigandet?

att individen bär skuld
för all olycka?

Vi tar det, steg för steg

från individen
till familjen
till gruppen av arbetskamrater
till stadens befolkning
till landets befolkning
Europas befolkning
hela jordens befolkning

På vilken punkt menar dom
att man kan urskilja
det individuella ansvaret?




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ingela Svenson VIP
Läst 227 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-04-19 12:35



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Förbaskat bra och en riktig tankeställare!
2013-04-19
  > Nästa text
< Föregående

Ingela Svenson
Ingela Svenson VIP