Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag hade förmånen att få medfölja min sonhustru till hennes släkt i Arkansas ett år som gav outplånliga intryck speciellt hennes farbror och faster Gerald och Nancy. Bild av Lawona Forslund.


Gerald och Nancy i Arkansas


Vi hade bilat i dagar från Californien och

sovit över på motell och rastat hundvalparna

som min sonhustrus föräldrar skulle ge bort



Vi anlände till Gerald och Nancy sent i kvällen



Det var mörkt och endast eldsflugorna lyste

Deras stuga var liten och trång

men genomlyst av gästvänlighet


Det skulle bli en stor släktträff

i en hyrd park så många skulle

få plats i stugan om natten


Vaknade tidigt på morgonen

och gick ut i solen

och den lilla röda fågeln


som liknar piranga rubia

mötte upp mig som en hälsning

från ovan "himlaljusens fader"


Varje morgon likadant...

Jag var först upp

och ut i trädgården


På kvällen samlades släkten ute

till countrymusik gitarr och sång

speciell för denna släkt i skymningen


först fritering av deras "catfish"

i en mycket god stämning

min sonhustrus föräldrar som nykära


omfamnande varandra och jag

upplevde en smärta mitt i allt att jag

aldrig fick uppleva sånt hos mina föräldrar


Gerald och Nancy hade haft ett hårt liv

men det frapperande var att de ej blivit bittra

utan valt kärlekens väg mitt igenom allt svårt


Då nu nya prövningar mött dem på livets väg

vill jag be för dem att Gud ska stå dem bi i allt

och bereda utvägar att övervinna alla svårigheter


i tro hopp och kärlek ty störst av allt är kärleken

Jag har en solhatt inköpt här som minne, en t-shirt

samt en kaffemugg som det står Arkansas på


Kaffemuggen vill påminna mig om Gerald som

ständigt gick omkring med sin kaffemugg med lock

och spred lugn, kärlek, ro och harmoni


och Nancy som lyste upp

med sitt obetalbara leende

till samförstånd och skratt


kärlek, kärlek och åter kärlek

rådde i detta hem och det tog

jag med mig till Sverige som minne




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 454 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-05-15 13:45



Bookmark and Share


  L Patrik W Johansson VIP
http://poeter.se/Las+Text?textId=1642337

Be well,
LPWJ

2013-07-16

  anits VIP
Ett fint minne du delar med dig av
2013-05-16

  ResenärGenomLivet
Trevliga minnen som du delar med dej av...tack!
2013-05-16

  Chawa VIP
Texten förmedlar så mycket värme...fint!
2013-05-16

    ej medlem längre
Mycket vackert minne!
2013-05-16

    Annika J
Det här har du berättat fint. Med få detaljer gav du en en miljöskildring och en stor berättelse!
2013-05-16

    ej medlem längre
Ett gott minne att bära med sig
2013-05-16

  walborg
Underbart beskrivet Bibbi
2013-05-15

  Eva Helene VIP
Kärleksfullt skrivet och upplyftande att läsa.
2013-05-15

    ej medlem längre
Fint minne.
2013-05-15

  HelenaW
Vackert om vänskap och kärlek..
2013-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP