Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är människan död och begraven sedan några år tillbaka, så jag kan inte fråga om frågan, eller frågeställaren i sig, fått svar från annat håll och i så fall skulle kunnat informera om det rätta svaret på gåtan.


Svaret på frågan eller gåta utan svar?



Jag fick en gång frågan
om jag trodde att killar ser på tjejer
som lika fantastiska och spännande varelser
som tjejsare ser på pajsare som.

Jag medger att det tog en stund
att smälta frågan.
För att inte tala om det möjliga svaret.
Men nu, så här många år efteråt

anser jag att svaret bör vara
att det är precis lika stor skillnad
mellan killar och tjejer som det bör vara
mellan tjejsare och pajsare.

Jag vet inte om det precis var svaret
på frågan. Men å andra sidan kan jag också
ha missuppfattat frågan. Jag fick en chock
av att få den där frågan en gång i tiden

och jag har nog inte hämtat mig än heller.
Jag har inte träffat någon som kunnat ge mig
ett fullt ut tillfredställande svar.
Huvudsakligen och troligen

beroende på att svaret nog är precis
lika självklart som det egentligen
är omöjligt att ge ett specifikt
och uttömmande svar på.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-05-21 15:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP