Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lika som olikfärgade bär

Lika som olikfärgade bär

Jag är snart vuxen
Du lika så
Jag växte upp säkert med en framtid
Du i en föränderlig samtid

Vi är båda två lika långa
Trots det fulla av kontraster
Jag är blond du är mörk
Står jag bredvid dig blir jag blekare än någonsin

Vi har båda haft tröstande mödrar
Fäder som lär ut stolthet och integritet
Vi har båda skrattat och lekt
Skrikigt och gråtigt

Kanske av olika anledningar

Jag kommer ihåg hur jag skrek
När allt kändes orättvist
Jag fick bara ärva
Min bror fick allt nytt

Du har också varit där
Då din mor blev slagen
Då din far blev bortförd
Eller när din morbror hittades död

Jag gick i en socialdemokratisk skola
Fick lära mig tänka själv
Veta när jag är förtryckt
Och när jag ska stå på mig

Allt det här har du praktiserat
Kämpat för i år
Och medan du duckar för gatsten
Dukar jag för middag

Jag kan fortfarande skrika mig hes
Över missade tentor
Du skriker dig hes
För frihet mot förtryck

Även vi demonstrerar
Mot att huggna ner gamla träd
Medan ni kämpar
För att inte att bli nedhuggna

Vi är båda lika bär
Fast av olika färg
Jag har dock aldrig smakat
Varken blod eller batong




Fri vers (Fri form) av Anekdot
Läst 319 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-06-03 01:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anekdot
Anekdot