Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarnatten ler

Musiken har tystnat
från dragspelets ton
gitarren vilar sin sträng
tunga hänger rosorna
och sprider sin doft
i kvällens sista refräng

Vitklädda står de
kring rosenrabatten
i all sin sköna briljans
vindarna har mojnat
för nattflanören
hem från fest och dans

Stillhet bär ljuset
där gränderna sorlat
men nu har lagt sig till ro
sommarnatten ler
med all sin vänlighet
mot gryningens sköra bro

Fåglarna har tystnat
i all sin ivrighet
att göra naturen glad
parkbänken är tom
här vilar lugnet
över land och stad

Sommarnatten ler
med alls in skönhet
mot ett trädgårdsbord
en man och en kvinna
går hemåt i natten
som nylagda kärleksord

Luften är fuktig
när daggen den faller
skymningen vila får
stillhet här råder
symbolen för det goda
framför oss står




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 611 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-06-18 22:14



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Skön stämning fin rytm och vackra bilder bjuder du oss här - applåder och bokmärker den!
2013-07-02

  Nina.H
Den ljuva sommarnatten
då tystnaden varar en kort
stund. Vackert!
2013-06-23

  ResenärGenomLivet
Mycket stämningsfullt...
2013-06-21

  anits VIP
Så fint skaldat om sommarnatten
2013-06-21

  Chawa VIP
"Sommarnatten ler"....mm, varför kan vi inte ha det så här vackert alltid... Romantiken och livslugnet flödar i allt och hos alla i din ljuva dikt!
2013-06-19

  Magica VIP
Gillar, de kunde stå som enskilda dikter med, speciellt den som börjar med: Fåglarna har tystnat...
2013-06-19

  Angel of love
Du får sommarkänslan att sprida sig i hela kroppen, jätte fin text!
2013-06-18

    ej medlem längre
Tycker mycket om tonen och känslan dina ord bygger. Det är vackert.
2013-06-18

  Marianne Räf
Sommaridylliskt, så
skönt och vackert !
2013-06-18

    ej medlem längre
Vacker sommardikt, påminner om barndomens sommar
2013-06-18

  Tarantaran
" Sommarnattens leende
i all sin skönhet ",
dina ord har
sommardoft:
" går hemåt som nylagda
kärleksord "...
det händer bara då
2013-06-18

    ej medlem längre
Vackert diktat om när sommarnatten går till ro.
2013-06-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO