Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En millisekund, så förändrar sig allt


På ett ögonblick


Den gamla BMW:n tuffade på i hyfsad fart på motorvägen. I motorhuvens riktning väntade en lång, skön helg för Olle och Lisa i en lånad stuga .

Det hade regnat dagen innan men nu hade vägbanan torkat upp igen. Det doftade sommar i luften, som gjort för en biltur i full frihet. Det brusade av fartvinden i kupén, där dofter av läder, deo och parfym blandades samman. På cd:n spelade de Absolute Love 8 på lagom mysvolym, och wunderbaumen vippade lite hemtrevligt från sida till sida.

De var så där sjukt nykära att de formligen slukade allt som hade med den andre att göra;  ord, rörelser, skratt, smekningar - ett skepp kommer lastat med ren kåthet och upptäckarkärlek.

”Men jag vill ju köra också” klagade Lisa med lite ledsen blick. Olle log lite och sneglade åt hennes håll. Hon kunde verkligen snöra ihop munnen till världens mest runda o. Som en trumpen men söt kärlekspralin hela hon, tänkte han.

”Nä, farsan blir tokig om nån annan kör bilen” sa han.
”Men jag vill.”
”Jaja, men du får inte, basta”, avslutade han.
De satt tysta en halv minut. Vid Källdalskurvan kunde hon inte hålla sig längre.

”Då ska inte du heller köra” sa hon med ett skratt, böjde sig över hans knä, och drog med triumferande min ur tändningsnyckeln. Hon flinade åt sitt upptåg.

I samma ögonblick slog rattlåset till.

         @




Prosa (Kortnovell) av Elina Vacker
Läst 325 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-07-02 17:43



Bookmark and Share


  katastrofromantiker
Eller jag fattar ju att du vill få fram att det är några yngre som lånat farsans fina, snabba BMW, inte så... men ja hm. Bara en tanke :) En smaksak.
2013-07-10

  katastrofromantiker
Smart! NOT.
Gillar särskilt "ett skepp kommer lastat med ren kåthet och upptäckarkärlek."

Rolig text överlag!

Men... en fundering bara... har man Wunderbaum när man kör BMW och lyssnar på Absolute Music..? Känns mer sänkt Volvo240 med neon under och Eddi Meduza. Typ. Hehe.
2013-07-10

  Schizooliza
Oops... Känns av nån anledning som att det hade kunnat varit jag...:)
2013-07-03

  Moa Martinsson
Hm...hur ska det gå...
2013-07-02

  Tess74
Ooops! Kan ju aldrig sluta bra :P
2013-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Elina Vacker
Elina Vacker