Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evigt sökande

Jag har letat efter dig
så länge som jag minns
Din blick på en målning
den vackraste som finns

Jag har sökt dig på caféer
bland de fattigas bord
Kring de rikas salonger
där det talas svåra ord

Jag har vandrat långa vägar
sökt på månglarnas torg
En gång syntes du i vimlet
med en rosa blomsterkorg

Jag har letat i förtvivlan
bland böckernas blad
Sökt så din adress
i en främmande stad

Jag har vadat på stränder
trott att du har varit där
Skrivit långa brev i sanden
om hur jag i dig är kär

När som tågen rest sin väg
har jag följt med på färden
Jag har sökt i många länder
över hela vida världen

Under himlens klara ljus
har jag sökt natt som dag
Där som livsgärning stormar
och där vinden blåser svag

Jag har letat i naturen
där i skogarnas mystik
Vid det sköna vattenfallet
var din ande som musik

Jag ska sluta söka dig
då min själ näring får
När jag skådat din blick
och du vänder dig och går




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 431 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-07-06 21:25



Bookmark and Share


  anits VIP
Berörande och mycket tänkvärt
2013-07-10

  Magica VIP
Mycket fint och en dikt som berör.
2013-07-08

  Siggesdotter
Jag blir oerhört berörd av denna din dikt om ditt eviga sökande efter "denne någon" som skulle kunna vara drömmen om den "rätta älskade kvinnan" men också sökandet efter "livsgudinnan" ja kalla det vad du vill... men den är så fullproppad av längtan och ett icke uppfyllt behov...att jag fick en klump i halsen.
Känner sorg inför slutet...att bara få en blick...sen vänder denne någon om...o gick... :-((( NEJ varför då? Denne någon/hon måste vilja stanna hos dig!!! Det blir både bokmärke o applåder här!
2013-07-07

  ResenärGenomLivet
Det är nog så livet är...man söker alltid efter något...mycket fint...
2013-07-07

  Fredrik P. VIP

Sökandets magi - intensiv och skön dikt!
2013-07-07

  Eva Helene VIP
Vemodsljuvt, vackert!
2013-07-07

  Marianne Räf
Mycket kan skrivas om
sådan väntande, sökande
längtan efter någon. Fint!
2013-07-07

  Katinka VIP
Väldigt vacker med litet språk av sorg, vemod, men också hopp.
2013-07-06

  wildah
Så sorglig men vacker!
2013-07-06

  bumerang
Passande överskrift. Som livet.
Tills man kommer på att även sökandet inåt är näring.
Dubbel näring borde vara det ultimata.
2013-07-06

    ej medlem längre
En sådan underbart vacker dikt. Hoppas du finner det du söker
2013-07-06

    ej medlem längre
Njutbar läsning!
2013-07-06

  Eva Langrath VIP
Balsam för själen är det att vandra bland dina sökande ord.
2013-07-06

  Maj-Lis VIP
Men ---så vackert
2013-07-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO