Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
astralresa i folkton Bilden: Gästrikefår vid Årsjö gård


Folklivets Astralresa [rimvers]

~¤~

I

Det finns platser som jag tänker på
platser på landet då jag hör ny musik
bondplatser där de mått bra och hört musik
från sin egen tid

II

Det har inget med den nya tiden att göra
man behöver inte leka vampyr för att framkalla magi
att skada andra skadar både dem och dens magi
vars syfte ej är le utan lid

III

Rötterna i oss går så långt tillbaka
att när en tonföljd hörs kommer minnen som explosioner
i ditt sinne från tider då förfäder gick här i visioner
fråga bara Fröding

IV

Författare utav böcker och utav pjäser
för Film och TV-medier använder sig av det mediet
ibland utan att förstå dess länk intermedialt är det
det naturligaste av ting

V

Uppå folklivets astralresa vi reser
oss upp ur vår tid i tanke eller i berättelsers historik
de är alltid med oss våra forna människors historik
och händelser i vår nya tid


30 Jun 2013

L Patrik W Johansson




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 421 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-07-07 17:26



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så sant.
2013-07-07
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP