Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den Heliga Birgittas make Ulf Gudmarsson ägde Olshammar 1320 och svaga källor menar att DHB uppförde kapell där då. Birgittakyrkan av idag uppfördes 1785 och användes av VvH som lekstuga. Det senare Olshammar ägdes av Verner von Heidenstams morfar.


Olshammargården och Birgittakyrkan


Att två så skilda personligheter

är knutna till Olshammar imponerar

och får tankarna att skena iväg...


Birgittastenen som skymtar till höger

finns avbildad av Carl Milles vid

Folkkungabrunnen i Linköping


Om man noga synar denna sten

kan man se fotavtrycken av

Den Heliga Birgitta


då hon gav sig

iväg på häst

mot Vadstena


"När kastanjerna blommade. Minnen från Olshammar" av Verner von Heidenstam rekommenderas varmt.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 505 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-07-08 20:18



Bookmark and Share


  anits VIP
En mycket intressant historia
2013-07-10

  ResenärGenomLivet
Spännande med historia...
2013-07-09

  Eva Helene VIP
Fint att du lyfter fram detta ur historiens djup!
2013-07-09

    ej medlem längre
Intressanta personligheter båda.
2013-07-09

  walborg
Tack för allt Du berättar
2013-07-08

    ej medlem längre
Heliga Birgitta är ett av Europas skyddshelgon! Hennes uppenbarelser å liv är mycket spännande!
2013-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP